Ook agenda informateur Reynders overhoop

Print
Informateur Didier Reynders gaat de komende uren met het Paleis bekijken hoe de contacten met de koning de komende dagen kunnen worden georganiseerd. Dat heeft hij dinsdag laten weten.
Reynders ging woensdagmorgen normaal gezien om 10.30 uur op het kasteel van Laken een tweede tussentijds verslag uitbrengen over zijn informateursopdracht. De val van de koning en zijn opname in het ziekenhuis heeft die agenda uiteraard door elkaar gegooid.

Tussen twee rondetafels door liet Reynders weten door het Hof op de hoogte te zijn gebracht van het ongeval van de koning. De informateur maakte naar verluidt meteen zijn steunbetuiging over.

Hoe de contacten met de koning nu verder verlopen, moet de komende uren nog bekeken worden met het Paleis. Het moet mogelijk zijn om nog deze week een ontmoeting te plannen, luidde het nog. De andere afspraken die al werden gemaakt - mondeling verslag volgende maandag en twee dagen later het schriftelijk verslag - zouden niet in het gedrang komen.

Reynders werkt woensdag en donderdagvoormiddag een laatste reeks rondetafels af. Tussen 08.30 en 10.00 uur vindt een rondetafel over migratie en immigratie plaats. Later op de dag volgen dan nog vijf vergaderingen over de gezondheidssector. Het gaat om een rondetafel met de verantwoordelijken van het RIZIV, de mutualiteiten en de artsen, een rondetafel met de beheerders van de ziekenhuizen, een met de gesprekspartners uit de social profit, een met vertegenwoordigers van de farmaceutische sector en een met vertegenwoordigers van de beroepsverenigingen van verpleegsters en kinesitherapeuten.

.

Nu in het nieuws