Biografie Hilde Crevits

Print
Hilde Crevits (net geen 40) wordt de nieuwe Vlaamse minister van Leefmilieu, Openbare Werken en Energie. Ze is sinds 2004 Vlaams parlementslid. Sinds 2000 is ze ook schepen voor Openbare Werken en Milieu in de West-Vlaamse gemeente Torhout.
Hilde Crevits is geboren op 28 juni 1967 in Torhout, is getrouwd en moeder van twee kinderen.

Crevits is van opleiding juriste, gespecialiseerd in milieurecht. Ze is advocate aan de balie van Brugge. Van 1990 tot 1996 was ze deeltijds assistent aan de Gentse rechtsfaculteit waar ze meewerkte aan een databank milieurechtspraak.

Haar politieke loopbaan begon Hilde Crevits in '99, wanneer ze provincieraadslid in West-Vlaanderen werd. Enkele maanden later werd ze voor de eerste maal schepen in Torhout.

In 2004 werd Crevits verkozen voor het Vlaams parlement, waar ze zich vooral toelegt op Leefmilieu. Zo kwam ze onder meer in de aandacht met haar voorstel om luierafval selectief in te zamelen. Ze was ook één van de auteurs van de resolutie rond asbestverwijdering.

Crevits was ook één van de "kippetjes", de jonge vrouwen in het Vlaams parlement die vorig jaar het "haantjesgedrag" van sommige mannelijke collega's aan de kaak stelde.

.

Nu in het nieuws