VB'er wil spuwbakken voor rochelende minderheidsgroepen

Print
Een 20-tal Vlaams-Brabantse provincieraadsleden van diverse partijen hebben dinsdag de raadszaal verlaten uit protest tegen de hatelijke inhoud van een toespraak van Nico Creces (Vlaams Belang).
In zijn commentaar op het beleidsplan van de deputatie suggereerde hij onder meer spuwbakken te subsidiëren "om het onderrochelen door minderheidsgroepen van sporthallen te voorkomen".

Creces uitte in zijn toespraak felle kritiek op "het prinsheerlijk onthaal" dat de overheden in ons land voorzien voor nieuwkomers. Hij wees hierbij op provinciale tolken in alle wereldtalen, onthaalbureaus, integratiecentra, inburgeringsplatformen, diversiteitsplannen, minderhedenbeleidsplannen ... "en nu ook al een behoeftedekkend aan slachtplaatsen voor het jaarlijks offerfeest".

"In onze sporthallen kunnen we misschien nog een behoeftedekkend aanbod aan spuwbakken subsidiëren, want in Wemmel hebben ze onlangs moeten vaststellen dat bepaalde minderheidsgroepen voor hun geloof hun speeksel niet mogen inslikken en de sporthal wordt ondergerocheld. En als de mammobiel een deel van de zogenaamd kwetsbare groepen niet bereikt, kunnen we hem misschien groen schilderen en imam-mobiel noemen", aldus Creces.

Sprekers zoals Joël Vander Elst (Open Vld) en Luk Debraekeleer (Groen!) gaven nadien uiting aan hun afschuw voor "deze verwerpelijke toespraak". Michel Dandoy (UF) stelde te hopen dat de Vlaamse partijen nu eindelijk inzien wat een racistische partij het Vlaams Belang wel is.

.

Nu in het nieuws