Neyts heeft kritiek op kopstukken Open Vld

Print
Annemie Neyts vindt dat de kopstukken van Open Vld een kapitale fout hebben gemaakt door niet te willen toegeven dat de partij met een probleem zat. De indruk is gewekt dat de partij geen voeling heeft met de realiteit. Dan krijgt 'Optimism is a moral duty', de kernspreuk van het vierde burgermanifest van Guy Verhofstadt in de aanloop naar de verkiezingen, een bijna pathetisch kantje, vindt Neyts.
Open Vld verloor op 10 juni zeven Kamerzetels. "Twee weken nog maar liggen de federale verkiezingen achter ons en het lijkt al helemaal business as usual", stelt Neyts, die zelf als lijstduwer een mooi resultaat haalde in Brussel-Halle-Vilvoorde. "Nochtans zijn de verkiezingen niet goed verlopen voor de Open Vld. Van alle kiezers die we verloren hebben sedert 2004, is er niet één teruggekeerd, ondanks alle initiatieven en inspanningen".

Intussen werd afgesproken dat er tegen september een grondige analyse zou worden uitgevoerd van wat er verkeerd is gelopen en wat er moet gebeuren.

"Maar of die oefening echt diepgaand zal zijn, durf ik te betwijfelen", schrijft de Brusselse politica scherp op haar weblog. Meteen is Neyts de eerste Open Vld'ster die na de stembusslag publiekelijk kritiek uit.

.

Nu in het nieuws