'Heilige Graal mogelijk begraven in Rome'

Print
Volgens de Italiaanse archeoloog Alfredo Barbagallo is de Heilige Graal begraven in de catacomben onder de basiliek Sint-Laurentius-buiten-de-Muren in Rome.
Vooral in de middeleeuwen sprak de Heilige Graal, de kelk die door Christus tijdens het Laatste Avondmaal zou gebruikt zijn, tot de verbeelding. Maar ook vandaag blijft de graal zijn aantrekkingskracht bewaren. Getuige ook de commotie rond het boek "De Da Vinci Code" van Dan Brown en de verfilming ervan. In de Spaanse stad Valencia zegt men dat de plaatselijke kathedraal de echte kelk bezit. Maar de Italiaanse archeoloog Alfredo Barbagallo poneert nu dat de legendarische beker zich onder de Sint-Laurentius in Rome bevindt. Hij baseert zich op studie van de middeleeuwse iconografie in de basiliek, die al in de zesde eeuw na Christus gebouwd werd.

Volgens de overlevering overhandigde paus Sixtus II alle schatten van de Kerk aan de heilige Laurentius, een diaken uit Rome. Ook de kelk bevond zich daarbij. In 258 stierf Laurentius de marteldood en werd op die plaats een kerk opgericht.

Barbagallo zegt nu dat de kelk zich in een afgesloten ruimte in de catacomben onder de basiliek bevindt. De overheid neemt de stelling momenteel alvast voldoende ernstig om opgravingen te overwegen, aldus KerkNet.

.

Nu in het nieuws