Thomas Cook schrapt tot 2.800 banen in Groot-Brittannië

Print
Thomas Cook Group, ontstaan na de fusie van Thomas Cook en MyTravel, gaat in Groot-Brittannië 150 reisbureaus sluiten en een aantal andere kantoren. Daarbij zullen zeker 2.500, en mogelijk 2.800, banen verdwijnen, zo deelde het concern dinsdag mee. De plannen moeten toelaten om de kosten te reduceren na de fusieoperatie.
Naast de reiskantoren zijn onder meer de hoofdzetel van MyTravel in Rochdale en een callcenter in Birmingham getroffen. De groep zegt wel dat "waar mogelijk" werknemers een job aangeboden zullen krijgen op een andere plaats binnen de groep.

De hoofdzetel van Thomas Cook zal in Groot-Brittannië nog ongeveer 800 reisbureaus overhouden. Het concern werkt nu nog met 19.000 mensen in Groot-Brittannië en Ierland.

De fusie van Thomas Cook en MyTravel werd eerder deze maand afgerond. Op 19 juni noteerde Thomas Cook Group voor het eerst op de beurs van Londen. De fusie moet kostenbesparingen voor belastingen van in totaal 95 miljoen Britse pond (ruim 140 miljoen euro) per jaar mogelijk maken, luidde het eerder al.

De Transport Salaried Staffs Association, die het personeel vertegenwoordigt, reageerde dat de banenschrapping zijn grootste vrees bevestigde en dat de Britse werknemers het zwaartepunt vormden van het banenverlies. de fusiegroep telt wereldwijd 33.000 werknemers.

Op de Belgische markt is Thomas Cook actief met de merken Thomas Cook, Pegase en Neckermann.

.

Nu in het nieuws