600.000ste vrachtwagen en 100 nieuwe banen Volvo Truck Gent

Bij Volvo Europa Truck in de Gentse deelgemeente Oostakker is dinsdagmorgen de 600.000ste vrachtwagen overhandigd aan de directeur van de Zwitserse transportfirma Galliker. De Gentse vrachtwagenfabriek start midden augustus bovendien met het aankleden van cabines, waarvoor 100 nieuwe medewerkers aangeworven worden.

Belga

"We halen de kaap van 600.000 in België geproduceerde vrachtwagens, net geen drie jaar nadat de 500.000ste truck op 15 juli 2004 van de band liep", zegt algemeen directeur Patrick Collignon. "Vorig jaar hebben we 35.035 trucks gebouwd, een productierecord. Om de stijgende vraag aan te kunnen, werd het productieaantal in 2006 een paar keer verhoogd en werd in april van dit jaar gestart met een nachtploeg."

Wegens de grote vraag naar zware vrachtwagens besliste de Zweedse directie ook om het "trimmen" of aankleden van de cabines bestemd voor de Gentse fabriek, ter plaatse uit te voeren. "De nieuwe activiteit start midden augustus", zegt Collignon.

"Gelaste en geschilderde cabines voor het FH-model zullen in Gent geleverd worden en hier aangekleed worden volgens de wensen van de klant. Volvo Europa Truck zal hiervoor meer dan 100 nieuwe medewerkers aanwerven en opleiden."

Nu in het nieuws