Barclays neemt 'met interesse' kennis van advies

Barclays heeft "met interesse" kennis genomen van het advies dat de advocaat-generaal dinsdag aan de Hoge Raad heeft gegeven. Dat maakte een woordvoerder van de bank bekend. Barclays wilde verder inhoudelijk niet ingaan op het advies en wacht het definitieve oordeel van de Hoge Raad af. De Hoge Raad komt v o o r half juli met een besluit.

Belga

Dinsdag adviseerde de advocaat-generaal dat ABN Amro geen toestemming hoeft te vragen aan de aandeelhouders voor de verkoop van dochter LaSalle aan Bank of America. De Hoge Raad neemt het advies van de advocaat-generaal bijna altijd over. Als de Hoge Raad het advies volgt, is dat goed nieuws voor Barclays dat zijn overnamekansen op ABN Amro bevestigd ziet, maar minder goed voor het consortium rond Fortis.

Analisten wijzen erop dat het trio nu moet nadenken over een nieuw bod op Nederlands grootste bank, waarbij LaSalle buiten beschouwing blijft. "Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander moeten nadenken over de kans van slagen van een dergelijk bod", aldus zakenbank Petercam. De bank vindt de ontwikkelingen in de zaak "duidelijk ongunstig" voor de koers van het aandeel ABN Amro.

"De Hoge Raad hoeft het advies niet over te nemen, maar het advies is duidelijk een forse tegenslag voor Royal Bank of Scotland", aldus een analist van zakenbank Collins Stewart in Londen. Een collega van zakenbank Keefe, Bruyette & Woods voegde daar aan toe dat het bankentrio nog niet verslagen is, maar dat het huidige bod, inclusief LaSalle, waardeloos is geworden. "Ze moeten een nieuwe strategie opstellen."

Nu in het nieuws