Stork ontvangt overnamebod van 1,5 miljard euro van Candover

De Britse investeringsmaatschappij Candover is van plan een overnamebod uit te brengen op het Nederlandse industriële concern Stork. Het bod bedraagt 47 euro per aandeel, exclusief dividend, waarmee de totale waarde 1,5 miljard euro bedraagt. Dat heeft Stork dinsdag bekendgemaakt.

De raad van commissarissen, inclusief de drie extra leden die eerder dit jaar door de Ondernemingskamer werden benoemd, steunen het bod. Ook Storks grootaandeelhouders Centaurus en Paulson, die gezamenlijk ongeveer een derde van de aandelen Stork in handen hebben, scharen zich er achter. Zij hebben toegezegd hun aandelen onder het bod te zullen aanmelden.

Het bedrijf uit Naarden liet vorige week al weten gesprekken te voeren met Candover, die eventueel konden leiden tot een overnamebod. Het bedrag van 47 euro per aandeel werd toen al genoemd. Daarnaast werd vorige week duidelijk dat Candover de strategie van Stork wil handhaven, waarmee het bedrijf verder gaat met de divisies Aerospace, Food Systems en Technical Services.

De voorgenomen verkoop van het onderdeel Prints wordt doorgezet.

Nu in het nieuws