Ontvoerders dreigen Johnston te doden

De ontvoerders van de BBC-journalist Alan Johnston, die ruim drie maanden geleden werd ontvoerd in de Gazastrook, hebben er dinsdag in een nieuw communiqué mee gedreigd de Brit te "kelen als een lam" als de islamisten die in Groot-Brittannië en Jordanië worden vastgehouden, niet bevrijd worden.

Het Leger van Islam, de groepering die de verantwoordelijkheid voor de ontvoering heeft opgeëist, eist de vrijlating van Sajida Rishawi, een Iraakse die in Jordanië ter dood veroordeeld werd omdat ze in november 2005 deelnam aan een zelfmoordactie. Daarnaast eist de groepering ook nog de vrijlating van Abu Mohammad al-Maqdissi, in Jordanië vastgehouden sinds juli 2005, en van Abu Qatada, die beschouwd wordt als de spirituele leider van al-Qaida in Europa. Hij wordt vastgehouden in Groot-Brittannië.

Maandag verschenen er op het internet video-opnamen waarop Johnston te zien was met een bommengordel om. Zijn ontvoerders dreigden de gordel tot ontploffing te brengen als er een poging wordt gedaan Johnston met geweld te bevrijden.

Nu in het nieuws