1 dode en 24 gewonden bij rellen in Argentinië

Bij een massale vechtpartij tussen voetbalfans in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is maandag één persoon om het leven gekomen, en zijn er volgens de media 14 andere voetbalfans en 10 politiemannen gewond geraakt.

Belga

De gevechten ontstonden toen de scheidsrechter bij een 1-2 stand voor het bezoekende Tigre tegen Nueva Chicago een strafschop floot in het voordeel van Tigre. Het ging om een promotie-degradatiewedstrijd voor de eerste liga.

De gefrustreerde fans van Nueva Chicago, die bij verlies hun club naar tweede klasse zagen degraderen, bestormden het speelveld en keerden zich ook tegen de jubelende fans van Tigre, die voor het eerst in 27 jaar naar de eerste klasse promoveerde. Tegelijk maakten de fans van Nueva Chicago ook jacht op hun eigen spelers en trokken ze hen de kleren en schoenen van het lijf. De scheidsrechters, trainers en spelers vluchtten snel naar de kleedkamers, sommigen van hen enkel nog in hun ondergoed en op sokken, en de wedstrijd werd afgebroken.

Buiten het stadion zetten de aanhangers van Nueva Chicago hun aanval op de vluchtende Tigre-fans voort. In het geweld sneuvelden ook heel wat autovensters en etalages. Een fan van Tigre kreeg een steen op het hoofd en overleed.