Olivier Werner, doelman van KV Mechelen, tekent vandaag bij Brussels

Print
KV Mechelen zoekt een nieuwe doelman. Normaal moest Olivier Werner maandag z’n contractverlenging tekenen, maar Malinwa zegde die afspraak in extremis af omdat het eerst de markt verder wil aftasten.
De 22- jarige Luikenaar liet er geen gras over groeien en bereikte gisteren al een mondelinge overeenkomst met Brussels over een contract van drie seizoenen. Normaal zet hij vandaag zijn handtekening. ”Ik vind dit een gebrek aan respect.” Ondertussen hengelt Mechelen naar Erwin Lemmens.

KV Mechelen huurde Werner, die bekend staat als een groot talent, het afgelopen jaar van Standard. Toch beleefde hij maar een wisselvallig seizoen Achter de Kazerne. Vooral in de heenronde maakte hij een onzekere indruk en verdween hij enkele keren uit de ploeg, wat leidde tot een gespannen verhouding met trainer Peter Maes.

Naarmate het seizoen vorderde,begon Werner beter te keepen en in de eindronde sleepte hij zijn ploeg er enkele keren doorheen. Vandaar dat alles erop wees dat de doelman, die einde contract was bij Standard, een nieuwe verbintenis zou tekenen in Mechelen. Maar maandag haakte Malinwa in extremis af.

”Eén van de grootste teleurstellingen in mijn carrière”, zuchtte Werner gisteren.”Twee uur vooraleer ik zou komen tekenen, belde KV de afspraak af. Dat was een zware klap,want ik was dolgraag bij Mechelen gebleven. Ik voelde mij er thuis en hield van de supporters. Ik besef dat ik enkele moeilijke maanden heb beleefd, maar sinds de komst van keeperstrainer Luc Duville ging het steeds beter met mij. In de eindronde haalde ik mijn beste niveau, dat heeft iedereen toch gezien? Toen ik met Fi Vanhoof ging praten over volgend seizoen, zei hij telkens 'jij bent onze prioriteit'. Vandaar dat ik andere geïnteresseerde clubs afwimpelde. Tot KV maandag plots afhaakte. Ik was ontgoocheld en woedend, het leek wel alsof ik een mes in de rug kreeg. Ik vind dit een gebrek aan respect. Het is Peter Maes die niet in mij gelooft. Hij heeft een sterk karakter, ik heb een sterk karakter en dat botst. Het is zijn goed recht om aan mij te twijfelen en een andere doelman te halen, maar als hij dit seizoen op z’n bek gaat, is het mijn probleem niet. Er zijn eerlijke en oneerlijke mensen en Maes behoort wat mij betreft tot de laatste categorie.”

Gisteren had Werner een positief onderhoud met Brussels en bereikte hij een mondeling akkoord over een contract van drie seizoenen. Hij zal er de concurrentie met Michael Cordier moeten aangaan. ”Die mensen hebben wél vertrouwen in mij en dat doet deugd”, aldus Werner. ”Maar denk nu niet dat ik mij in Brussels - KV Mechelen speciaal wil bewijzen. Ik heb niks tegen Malinwa en ben er zelfs fier op dat ik meegeholpen heb om de club naar het hoogste niveau terug te brengen. Alleen triest dat het zo moest aflopen.”
MEEST RECENT