Koning kreeg volledige heupprothese

De operatie van de breuk van de hals van het dijbeen van de koning dinsdag in het Sint-Jansziekenhuis te Brussel is volledig geslaagd.

Belga

De ingreep werd uitgevoerd door de dokters Daniel Paulet et Etienne Willemart en hun team.

De koning zal meerdere dagen in het ziekenhuis verblijven. Michel Malherbe, woordvoerder van het Paleis, laat ook weten dat de koning woensdag geen ontmoeting zal hebben met informateur Didier Reynders.

Tot wanneer de afspraak wordt uitgesteld, is nog niet geweten. Over de andere agendapunten van de koning voor de volgende dagen is nog niks beslist.

Koning kreeg volledige heupprothese

Koning Albert kreeg een heupprothese en zal nog enkele weken moeten revalideren.

De vorst werd na zijn val naar het ziekenhuis in het centrum van Brussel gebracht, waar hij een operatie van 1.15 uur onderging. Die operatie verliep volgens de chirurgen Daniel Paulet en Etienne Willemaert en anesthesist Vermeer vlot en zonder complicaties. Volgens de artsen kreeg de koning "een volledige heupprothese".

Koning Albert is intussen "rustig wakker geworden", ligt opnieuw in zijn ziekenhuiskamer en de koningin is bij hem. Volgens de artsen zal hij nog enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven. Na 48 uur zal hij kunnen opstaan en na drie dagen zal hij opnieuw enkele stappen kunnen zetten.

De revalidatie kan enkele weken duren en de koning zal daarvoor een beroep moeten doen op een kinesist. Volgens de artsen zal koning Albert een tijd met krukken moeten lopen, maar zal hij wel al snel weer op zijn rechterbeen kunnen steunen. De vorst kan volgens hen snel weer aan de slag.

Dinsdagavond waren in het ziekenhuis al bloemen gebracht van premier Guy Verhofstadt.