Koning heeft reeds meerdere ziekenhuisopnames achter de rug

Momenteel ligt koning Albert II op de operatietafel in het Sint-Jansziekenhuis in Brussel met een breuk aan de hals van het dijbeen. Een vertrouwde omgeving voor de koning want hij belandde al meermaals in het ziekenhuis met breuken en andere kwalen. Een overzicht van het medisch dossier van de 73-jarige vorst.

Belga

Als fervent motorliefhebber kwam de koning de voorbije jaren meerdere keren ten val met zijn motor. Bij een valpartij door een ongeval in het Zuid-Franse Fréjus in augustus 1984, vlak voor het huwelijk van zijn dochter Astrid, brak - toen nog prins - Albert verschillende ribben, die bij het hoesten zoveel pijn deden dat hij de sigaret afzwoer. Op 8 november 2002 liep Koning Albert dan weer een enkelbreuk op bij een motorongeval in het Zuid-Franse Châteauneuf-de-Grasse.

In september 1999 moest Albert gedurende zeven dagen alle activiteiten opschorten. De rugpijn waar hij al enkele jaren mee kampte, had een naam gekregen: acute ischias. Toch weerhield hem dat niet de plechtigheden en feestelijkheden naar aanleiding van het huwelijk van zijn oudste zoon Filip bij te wonen.

Kort daarna, in 2000 werd de koning op korte tijd twee keer geopereerd. Eind januari onderging hij uiteindelijk een operatie aan de rug in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst. Aan de onvermijdelijke ingreep gingen vier jaren vooraf waarin Albert zich regelmatig met een wandelstok in het openbaar vertoonde.

In april 2000 lag de vorst om andere redenen op de operatietafel van hetzelfde ziekenhuis. Hij werd in allerijl opgenomen voor een viervoudige overbrugging voor kransslagadervernauwingen.

Begin vorig jaar, op 2 februari 2006, werd de vorst dan weer opgenomen in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen waar hij geopereerd werd aan het linkeroog. Dankzij een nieuwe operatietechniek werd hij verlost van cataract of staar aan die kant.

Nu in het nieuws