'Binnen 2 tot 3 dagen weer op de been'

De operatie van een breuk van de hals van het dijbeen duurt ongeveer twee uur en het herstel neemt twee tot drie dagen in beslag. Dat zegt een orthopedisch arts van het Erasmusziekenhuis te Brussel dinsdagavond aan Belga.

Dijbeenhalsbreuken komen vaak voor bij oudere mensen. Ze houden verband met osteoporose en duiken meestal op na kleine voorvalletjes, zoals vallen.

"Als de breuk van de dijbeenhals zich buiten het gewricht bevindt, wordt de heupkop behouden door er schroeven of pinnen in te zetten. Bij breuken in het gewricht kiest men voor een heupprothese", verduidelijkt de orthopedische arts.

Volgens de arts is de duur van de operatie in de twee gevallen gelijk en duurt het herstel twee tot drie dagen. "De koning zou dus snel weer te been moeten zijn", aldus de arts.

Koning Albert II is dinsdagnamiddag gevallen in het Kasteel van Laken en liep daarbij een breuk van de hals van het dijbeen op. Momenteel wordt hij geopereerd in het Sint-Jansziekenhuis te Brussel. De koningin is bij hem. Dat meldt het paleis dinsdag.

Nu in het nieuws