Druk verkeersweekend in aantocht

Print
In België krijgen de eerste vakantievertrekkers het volgende weekend op de wegen richting kust en Ardennen druk gezelschap van Zuid-Nederlanders en Duitse toeristen uit de regio van Aken en Keulen.
In de rest van Europa blijft het op de wegen traditioneel erg rustig. In weinig grote andere regio's, zoals Frankrijk en de rest van Nederland en Duitsland, wordt in tegenstelling tot België al aan de grote vakantie begonnen, aldus VTB-VAB.

Vooral vrijdag wordt een vervroegde avondspits in Antwerpen en Brussel voorspeld. "Zaterdag zal het tijdens de voormiddag tot zowat 14.00 uur drukker zijn", zegt Marc Van Damme van VTB-VAB. "Enkel bij mooi weer wordt het zondagavond een overrompeling door de terugkeer van dagjestoeristen."

Het allerzwaarste vertrekweekend in België is dat van het begin van de bouwvakantie op zaterdag 7 en zondag 8 juli. In de doorgangslanden Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk staan te vermijden topweekends, met files van 50 tot 100 km lengte en een totaal tijdverlies van 6 tot 12 uur, er hoofdzakelijk het laatste weekend van juli en het eerste van augustus aan te komen. Voorts zijn alle halfmaandelijkse wissels beter te mijden. Vertrekkers in de tweede helft van augustus ondervinden meestal verwaarloosbare problemen.

De automobilisten moeten er rekening mee houden dat tijdens het komende vertrekweekend voor ons land de belangrijke verbindingsweg A8 tussen Siegsdorf en Bad Reichenhall wordt afgesloten. Op diezelfde A8 wordt eveneens gewerkt tussen Pforzheim en Stuttgart en tussen Stuttgart en München. Ook zijn er werken op de A6 tussen Wiesloch-Rauenberg en Sinsheim-Steinsfurt, richting Heilbronn.

Tot half november is bovendien de Zwitserse A13 richting noord tussen Pian San Giacomo en San Bernardino afgesloten; richting zuiden is één rijstrook open. Bij de terugkeer is vooral de Franse A31 tussen Mondelange en Richemont te vermijden. Ook op de A46, de oostelijke ring van Lyon, wordt gewerkt in noordelijke richting./

.

Nu in het nieuws