Koning onder het mes na valpartij

Print
De Koning is dinsdagnamiddag gevallen in het Kasteel van Laken. Hij heeft een dijbeenbreuk opgelopen en wordt geopereerd.
De operatie gaat door in het Sint-Jansziekenhuis te Brussel. De Koningin is bij hem.

De operatie zal zo'n twee uur in beslag nemen en de revalidatie neemt twee à drie dagen in beslag, weten specialisten van het Erasmusziekenhuis in Brussel. Een breuk aan de hals van het dijbeen is vaak voorkomend bij wat oudere mensen. Hun botten zijn minder stevig, waardoor een kleine val een breuk kan veroorzaken.

De koning is 73 jaar oud. De operatie en herstelperiode kan zijn agenda danig in de war sturen. Op twee juli wordt hij in Bergen verwacht en op 7 juli moet hij het Albert II-dok in Zeebrugge huldigen. Op 9 juli zou hij naar Gent gaan om de finish van de Ronde van Frankrijk mee te maken.

Het is niet de eerste maal dat de koning een operatie moet ondergaan. In februari vorig jaar werd zijn oog geopereerd. In april 2000 moest hij een hartoperatie ondergaan. Ook heeft hij al zijn enkel gebroken en moest hij onder het mes om een hernia op te lossen.

Premier stuurt telegram met steunbetuiging
Premier Guy Verhofstadt heeft dinsdagavond de koning een telegram gestuurd waarin hij Albert II een spoedig herstel toewenst. "Erg geschrokken vernam ik het nieuws van Uw val en dat U hiervoor een operatie moest ondergaan. Ik wens U namens alle Belgen een spoedig herstel toe. Tevens bied ik mijn steun aan aan de Koningin en de Koninklijke Familie voor deze beproeving die de Vorst heeft getroffen", luidt de boodschap van de eerste minister.

.

Nu in het nieuws