Leopold Storme wil naar begrafenis van ouders en zus

Leopold Storme (19) heeft meer dan psychopatische trekjes. De kans dat hij snel bekent is klein, zeggen gerechtspsychiaters.

ssimons

BR>

Meer dan een week na de moord op zijn ouders en zijn zus heeft de hoofdverdachte in de Marollenmoord een verzoek ingediend om de begrafenis te kunnen bijwonen.

Stoffenhandelaar François-Xavier Storme (48), zijn vrouw Caroline Van Ooste (48) en hun dochter Carloushka (22) worden woensdag begraven. De plechtigheid vindt om 11 uur plaats aan de Grote Zavel in Brussel. De onderzoeksrechter beslist vandaag over de aanwezigheid van de zoon. Volgens speurders is het niet uitgesloten dat hij onder begeleiding van politiemensen de dienst kan bijwonen.

Vrijdag verschijnt Storme voor de Brusselse raadkamer. Tegen dan moeten ook de resultaten bekend zijn van dna-onderzoek op de lichamen en kledij. Vorige vrijdag verklaarde de jongeman dat hij aanwezig was op de plaats van de moorden, maar zelf ook aangevallen werd door de gemaskerde daders. In zijn verklaringen zitten zoveel tegenstrijdigheden dat enkel zijn familie nog in zijn onschuld gelooft.