Verdachte parachutemoord oog in oog met ex-minnaar

Print
Els Clottemans, hoofdverdachte in de parachutemoord, is vorige week maandag geconfronteerd met Eindhovenaar Marcel S.
BR> De man had zowel een relatie met de verdachte als met Els Van Doren die op 18 november in Opglabbeek een fatale sprong maakte met haar gesaboteerde parachute.

“De confrontatie heeft vijf tot zes uur geduurd,” aldus één van haar advocaten, meester Marijn Van Nooten. “Beide blijven bij hun standpunten. Marcel S. heeft volgens mijn cliënte wel zijn verklaringen genuanceerd. Hij heeft zich altijd negatief over haar uitgelaten, onder meer beweerd dat mijn cliënte hem voortdurend achternazat. Die woorden heeft hij nu wat afgezwakt.”

Ook al heeft de raadsman nog geen geschreven versie van de confrontatie, hij heeft een verzoekschrift ingediend waardoor zijn cliënte binnenkort opnieuw voor de raadkamer verschijnt. Die beslist of Clottemans al dan niet in de cel blijft.

De 22-jarige Els Clottemans uit Ternat zit al ruim vijf maanden in de cel. Ze blijft haar onschuld uitschreeuwen terwijl er heel wat elementen tegen haar spreken. Zo is inmiddels bekend geraakt dat zij voor de feiten een anonieme brief schreef naar haar rivale Els Van Doren waarin zij zich kritisch uitlaat over de relatie van Van Doren met Marcel S. In haar dagboek zou ze ook in niet mis te verstane woorden hebben geschreven dat ze boos is op haar hele omgeving en dat ze sommige mensen dood wenste.

Inmiddels is ook bekend geraakt dat een tweede expert, een Nederlander, de parachute onderzoekt waarmee Els Van Doren haar fatale sprong maakte. Het gaat om een zogenaamde ‘rigger’, een valschermtechnicus.

.

Nu in het nieuws