Ontrustwekkende verdwijning negenjarige jongen in Schaarbeek

De politie en het parket van Brussel onderzoeken de onrustwekkende verdwijning van een negenjarige jongen uit Schaarbeek.

Belga

Dat meldt het parket van Brussel. Volgens Child Focus gaat het om een jongen van Nigeriaanse afkomst. De organisatie verspreidt nog zaterdagnamiddag een affiche van de jongen.

De negenjarige Samuel Adejumo was vrijdagavond tussen 17 en 19 uur buiten aan het voetballen. "Dat was in de buurt van zijn huis in Schaarbeek", aldus Dirk De Pover, de woordvoerder van Child Focus. "Toen de jongen omstreeks 19 uur nog niet was teruggekeerd naar huis, bleek dat hij verdwenen was. Alleen al gezien zijn leeftijd, beschouwen we dit als een onrustwekkende verdwijning."

Volgens het parket ging de moeder haar zoon zoeken en verwittigde ze omstreeks 23 uur 30 de politie. Het Brusselse parket spreekt intussen ook van een onrustwekkende verdwijning en onderzoekt de zaak.

Child focus vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen via het telefoonnummer 110. "Zaterdagnamiddag verspreiden we de eerste affiches", aldus nog Dirk De Pover.