Glenn Janssens vrij na gedeeltelijke bekentenis

In de zaak rond mogelijke fraude bij het signalisatiebedrijf Janssens in Lokeren heeft zaakvoerder Glenn Janssens, partner van VTM-gezicht Ilse De Meulemeester, gedeeltelijke bekentenissen afgelegd.

Belga

De onderzoeksrechter in Dendermonde liet hem na verhoor vrij onder voorwaarden. Speurders van de financiële sectie van het Dendermondse gerecht vielen vorige maand binnen in het signalisatiebedrijf en op verschillende andere adressen. Het gerechtelijk onderzoek spitst zich toe op mogelijke onregelmatigheden bij de firma's van de groep Janssens.

Parketwoordvoerder Theo Byl geeft meer details over het dossier. "Het onderzoek tegen de betrokkene loopt omtrent fiscale fraude en omkoping van ambtenaren. Hij wordt ervan verdacht de fiscale druk op zijn firma's op een frauduleuze wijze laag te hebben gehouden, onder meer door het gebruik van valse facturen."

Janssens wordt er ook van verdacht personeel in het zwart uit te betalen. De speurders vermoeden eveneens dat hij privé-uitgaven afwentelde op de firma's van de groep Janssens. "Daardoor betaalde hij zelf bijna geen personenbelasting en werden de kosten gedragen door de firma's, die deze fiscaal recupereerde. De bedragen waar het hier over gaat, zijn aanzienlijk, maar cijfers worden door het parket niet genoemd", aldus Byl.

Het corruptieonderzoek spits zich toe op mogelijke omkoping van ambtenaren van de stad Brussel, die met cadeaus benaderd zouden zijn om opdrachten binnen te halen. De federale politie voerde ook bij Belgacom huiszoekingen uit in het onderzoek naar corruptie. Het parket van Dendermonde vroeg de aanhouding van Janssens, gelet op de noodzaak van verder onderzoek.

Nu in het nieuws