Veroordeelde slaat kompaan voor ogen rechter

Een 21-jarige Bredenaar heeft donderdag bij het voorlezen van zijn vonnis voor de correctionele rechtbank in Brugge een kompaan een stevige vuistslag verkocht. Waarom hij dit deed is niet duidelijk. De man stond samen met twee anderen terecht voor geweldmisdrijven. Hij zal later opnieuw voor de rechter moeten verschijnen.

Belga

Andino B., hoorde zich in Brugge veroordelen tot twee jaar bijkomende celstraf voor diefstallen met geweld in Oostende en Brugge eind 2004 en begin 2005. Ze beroofden onder meer personen die op de bus wachtten, van hun GSM en portefeuille. Samen met Iwan M. uit Oostende had hij in augustus 2006 van het hof van beroep in Gent al vijf jaar cel gekregen.

De derde veroordeelde, Jurgen C., uit Oostende pleegde ook overvallen. Hij werd ook apart vervolgd voor een reeks diefstallen begin 2007. Hij kreeg 18 maanden effectieve celstraf en 5.500 euro boete. Zijn onmiddellijke aanhouding werd niet bevolen. Op dat moment kreeg hij een slag van de 21-jarige Bredenaar. Die zal straks opnieuw voor de rechter verschijnen voor weerspannigheid.

Aan de burgerlijke partij, een man die hij op 13 april 2005 in Oostende verwondde, moet de Bredenaar 4.050 euro schadevergoeding betalen.

Nu in het nieuws