Politie vindt 1.534 cannabisplantjes in kasteel in Charleroi

In een kasteel in Merbes-le-Château heeft de Federale Gerechtelijke Politie van Charleroi woensdag een cannabisplantage met 1.534 plantjes ontdekt.

Belga

Naast de drugs werden ook wapens, bewakingscamera's en een kweekinstallatie gevonden. Dat meldt de federale politie donderdag. Twee mensen werden opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Charleroi. Zij werden na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Op 6 juni 2007 kreeg de federale politie een oproep van een elektriciteitsmaatschappij die een extreem hoog elektriciteitsverbruik had vastgesteld in een gebouw in Merbes-le-Château. Het ging om een kasteel dat gerestaureerd werd. Het hele domein was omheind met zeilen om te voorkomen dat iemand het domein kon inkijken. Nog diezelfde dag voerde de politie een huiszoeking uit in het gebouw.

Ter plaatse troffen de speurders twee mensen aan die in erg primitieve en onhygiénische omstandigheden leefden in een bijgebouw van het kasteel. Daarnaast vonden ze een computer, bewakingscamera's, wapens, sporen van cannabis en een twintigtal flessen meststof. In de rest van het kasteel werd een goed uitgeruste kweekinstallatie voor cannabis met 1.534 plantjes gevonden. De plantage werd verlicht met dure sodiumlampen en er was ook een sproei- en verluchtingssysteem geïnstalleerd.

Nu in het nieuws