Gepeste 12-jarige jongen pleegt zelfmoord

Een twaalfjarige jongen, die de "pispaal" was van zijn klasgenoten in het Collège Notre-Dame de Basse-Wavre in Waver, heeft in de nacht van maandag op dinsdag zelfmoord gepleegd.

Belga

Dat schrijft de Franstalige krantengroep Sud Presse donderdag. De jongen was voor op zijn leeftijd en zat al in het tweede secundair. Door zijn sociale onrijpheid werd hij op school echter uitgesloten. Volgens een medeleerling werkte de jongen "de leraars en de leerlingen op de zenuwen en werd hij door iedereen afgewezen". Enkele uren voor zijn fatale daad was Arnaud uit een les gezet en had een geërgerde leerling nog een opmerking gemaakt over zijn uiterlijk.

Volgens de woordvoerder van het parket van Nijvel is er vanuit gerechtelijk opzicht niets verdacht aan het overlijden. Dat lijkt in eerste instantie verbonden met zijn integratieproblemen, iets waarvan zijn familie op de hoogte was.

De klasgenoten van het slachtoffer vonden onmiddellijk dat ze een deel van de verantwoordelijkheid droegen in in deze zelfmoord. Ze hebben op internet een blog gemaakt ter nagedachtenis van Arnaud.

Nu in het nieuws