Fraudeonderzoek naar Ilse De Meulemeester en partner

Het gerecht in Dendermonde onderzoekt of VT4-omroepster Ilse De Meulemeester en haar partner Glenn Janssens, zaakvoerder van het signalisatiebedrijf nv Janssens, zich schuldig hebben gemaakt aan miljoenenfraude.

Belga

Janssens, bijgenaamd de 'keizer van de wegwijzer', zou miljoenen aan belastingen hebben ontdoken. Ook de interieurwinkels van De Meulemeester in Antwerpen en Brugge zouden van de fraude geprofiteerd hebben.

Het was de riante levenswandel van het paar, inclusief een eigen helikopter, die de argwaan van de speurders wekte. Vorige maand vielen speurders van de financiële sectie van het Dendermondse gerecht binnen in het bedrijf van Glenn Janssens in Lokeren. In totaal vonden elf huiszoekingen plaats op verschillende adressen. Ook politici en politie worden genoemd in dit miljoenendossier.

Janssens werd een tijd van zijn vrijheid beroofd, maar uiteindelijk weer vrijgelaten. In twaalf jaar bouwde hij het familiebedrijf uit tot de marktleider in zijn sector met een omzet van zowat 25 miljoen euro en tweehonderd werknemers.