Deze week extra alcoholcontroles

Tot en met zondag 10 juni houdt de wegpolitie extra alcohol- en drugscontroles naar aanleiding van de Europese campagneweek tegen rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Dat meldt de federale politie maandag.

Belga

De campagne "Operation Alcohol and Drugs Summer 2007" wordt gecoördineerd door TISPOL, de Europese vereniging van de verkeerspolitie. Ze loopt van 4 tot en met 10 juni in heel Europa. Door aan deze campagneweek deel te nemen, wil de federale politie duidelijk maken dat rijden onder invloed ook tijdens de periode van terrasjes en barbecues niet door de beugel kan. Eddy Greif, hoofdcommissaris van de wegpolitie en voorzitter van TISPOL, benadrukt dat de politie niet enkel tijdens de eindejaarsperiode controleert, maar het hele jaar door.

"Door de vele barbecues en het terrasjesweer drinken de mensen in deze periode even veel als tijdens het eindejaar. Rijden onder invloed van alcohol of drugs is gevaarlijk en we willen iedereen die deze boodschap negeert, aanpakken. Wij controleren het hele jaar door", aldus Greif.

Nu in het nieuws