Leuvense brandweer en groendienst in actie tegen processierups

Op vraag van het Leuvense schepencollege zijn de brandweer en de stedelijke groendienst maandag gestart met een gezamenlijke actie ter bestrijding van de processierups in Leuven. Beide diensten zetten samen een tiental personen in evenals drie ladders. In Leuven alleen al zijn volgens brandweerzegsman Dieter Brams al meer dan 100 haarden gemeld.

Belga

"We hebben gouverneur Lodewijk De Witte gemeld dat er gezien de vele problemen in de provincie Vlaams-Brabant nood is aan een coördinatievergadering met de verschillende hulpdiensten om te zien hoe het probleem het best aangepakt wordt. Wat de Leuvense brandweerzone betreft doet het probleem zich voor in de meeste van de 12 gemeenten", aldus Brams.

De dienst rampenplanning en noodhulpverlening van de provincie Vlaams-Brabant heeft inmiddels contact opgenomen met de civiele bescherming met de vraag mensen en materiaal klaar te houden om in te gaan op vragen van brandweerkorpsen naar hulp bij de bestrijding van de rups. Eind vorige week hadden al 18 gemeenten uit Vlaams-Brabant ermee te kampen. Dat aantal is volgens de dienst intussen zeker nog gestegen.

Nu in het nieuws