Delhaize en GB schaffen gratis plastic zakken af

Vanaf 1 juli 2007 worden er in de supermarkten Delhaize in België geen plastic zakken meer verdeeld. In plaats daarvan kiest Delhaize nu voor herbruikbare alternatieven en zakken op basis van hernieuwbare grondstoffen. Dat kondigt de winkelketen aan in het kader van wereldmilieudag op 5 juni.

Belga

Wie zijn herbruikbare tas vergeten is, kan aan de kassa een composteerbare zak kopen. Delhaize rekent daarvoor 0,05 euro aan. De zakken hebben het certificaat OK Compost van AIB Vinçotte. De omschakeling brengt een jaarlijkse besparing van 720 ton plastic met zich mee.

GB

Vanaf 11 juni 2007 worden er in de GB-supermarkten in België geen plastic zakken meer verdeeld. Klanten die hun herbruikbare zak vergeten zijn, kunnen aan de kassa een plastic zakje kopen aan 0,03 euro. Dat kondigt de winkelketen maandag aan in een persbericht.

De supermarktketen herinnert er aan dat ze al jaren alternatieven voorstelt om de consument te sensibiliseren, zoals een herbruikbare zak, een stoffen zak, een cooler box, een vouwbox of een zak voor zes flessen wijn.

Wie na 11 juni geen 0,03 euro wil betalen voor een plastic zakje kan dus kiezen uit heel wat herbruikbare alternatieven. Klanten die bij GB een herbruikbare zak gebruiken, worden daarvoor beloond via hun getrouwheidskaart.

Nu in het nieuws