Dader schietpartij Lokeren voelde zich bedreigd door 'drugsdealers'

De schutter die in de nacht van zaterdag op zondag in Lokeren op een 18-jarige man van Marokkaanse komaf heeft geschoten, is aangehouden op verdenking van poging tot moord. Dat zegt het parket van Dendermonde.

Belga

De 36-jarige man uit de Voermanstraat opende het vuur op een groepje buren van Marokkaanse komaf, omdat hij zich "bedreigd voelde". Een van hen kreeg twee kogels in de buik en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.

De schutter legde eerder die dag klacht neer bij de politie, nadat hij in de buurt van zijn huis een groepje allochtonen had gezien die hij verdacht van dealen. Hij maakte een opmerking en werd naar eigen zeggen diets gemaakt dat hij zich niet moest bemoeien. De man voelde zich bedreigd en deed aangifte bij de politie. Na de aangifte zette de politie de man weer thuis af.

Daarop ging hij wandelen met een pistool (kaliber 9 mm)op zak. De man is lid van een schietclub. Op de terugweg zag hij het groepje allochtonen opnieuw. Weer voelde de man zich bedreigd en hij opende het vuur op de groep.

"Hij vuurde gericht een zestal kogels af", zegt parketwoordvoerder Theo Byl. "Een man kreeg er twee in de buikstreek." De dolle schutter deed het naar eigen zeggen "niet uit racisme", maar wel omdat hij zich in het nauw gedreven voelde, aldus nog het parket.

"De toestand van het slachtoffer is stabiel", aldus het parket, "maar het levensgevaar is nog niet geweken".

Nu in het nieuws