Australische zwemmer Michael Klim stopt 1 jaar voor Olympische Spelen

Print
De Australische zwemmer Michael Klim, winnaar van zes olympische medailles, heeft dinsdag aangekondigd dat hij een punt zet achter zijn carrière. Zo ziet hij af van de kans om als eerste Australiër vier keer na elkaar aan de Olympische Spelen deel te nemen.
De 29-jarige zwemmer verklaarde dat Peking "een unieke kans was", maar is eerlijk met zichzelf en beseft dat hij zijn ambities, medailles halen, niet meer kan waarmaken.

"Ik had mij waarschijnlijk nog een jaar extra kunnen forceren, maar dan zou het enkel zijn geweest om me te kwalificeren en de enige Australiër te zijn die deelnam aan vier Olympische Spelen. Maar dat zou niet de juiste motivatie zijn", aldus Klim. "Ik had graag naar de Spelen gegaan om gouden medailles weg te kapen en wereldrecords te breken voor mijn land, maar ik heb de indruk dat dat er niet meer in zit voor mij."

Klim behaalde gedurende zijn carrière zes olympische medailles, waarvan twee gouden met zijn land Australië op de 4x100 en de 4x200 meter in 2000 in Sydney. Hij werd wereldkampioen op de 100 meter vlinderslag, 4x200 meter vrije slag en 4x100 meter wisselslag in 1998 in Perth. Op het WK in 2001 haalde hij goud op de 4x100 en 4x200 meter wisselslag.

Klim brak wereldrecords op de 100 meter vrije slag, de 100 meter vlinderslag en op de 4x100 en 4x200 meter vrije slag.

.

Nu in het nieuws