Ronnie O'Sullivan betaalt ongepaste opgave cash

Snookerspeler Ronny O'Sullivan moet 20.800 pond (30.680 euro) ophoesten omdat hij in december van vorig jaar opstapte tijdens het UK Championship. De 31-jarige Engelsman, nummer vijf op de wereldranglijst, moet bovendien 900 rankingpunten inleveren.

Belga

O'Sullivan deed tijdens het UK Championship zijn reputatie als 'enfant terrible' alle eer aan door in de kwartfinales (best of 17) tegen Stephen Hendry er bij een 1-4 achterstand de brui aan te geven. In het zesde frame stond hij 24 punten voor, maar toen hij een pot miste "had hij er genoeg van" en schudde hij de hand van zijn tegenstander. O'Sullivan excuseerde zich nadien wel. "Gewoon een slechte dag op het kantoor", verklaarde "The Rocket" zijn gedrag.

The World Professional Billiards and Snooker Association oordeelde dat O'Sullivan geen geldige reden had om de strijd te staken en dat hij met zijn opgave de regels overtrad. Hij moet een boete van 11.750 pond betalen, 4.050 pond aan prijzengeld inleveren en 5.000 pond voor de procedurekosten betalen.

Het management van O'Sullivan verklaarde teleurgesteld te zijn in de uitspraak. "Je zou toch verwachten dat de bond zijn leden zou steunen." Raadsman Leo Martin sluit niet uit dat er tegen de uitspraak in beroep gegaan zal worden.