Verstuiking en hersenschudding voor Kubica

De Pool Robert Kubica (BMW Sauber), die zondag zwaar crashte tijdens de GP Formule 1 van Canada, heeft enkel een hersenschudding en een verstuikte rechterenkel, meldde het ziekenhuis van Montreal waar hij naartoe was gebracht.

Belga

Maandagmorgen beslissen de artsen of het nodig is om nog andere onderzoeken uit te voeren bij de F1-piloot.

"We zouden hem vanaf morgen (maandag) al kunnen laten gaan, maar we willen zeker zijn dat alles goed gaat voor we hem laten vertrekken", vertelde dokter Ronald Denis, hoofd chirurgie in het Sacré-Coeur ziekenhuis. Mario Theissen, chef van de renstal BMW Sauber, had eerder al verklaard dat zijn piloot "maandag om 9u00" het ziekenhuis zou verlaten.

Na een derde van de wedstrijd knalde de BMW Sauber van Kubica vol op een betonnen muur, waarna de wagen volledig ontmanteld werd bij talrijke buitelingen over het circuit, om tegen een veiligheidsrail tot stilstand te komen.

Kubica zelf vroeg bij het aanhoren van de diagnose of hij zondag al de start mocht nemen in de Grote Prijs van de Verenigde Staten in Indianapolis.

De dokter, die met Kubica praatte, was uitermate positief: "We hadden zeker niet verwacht dat zo een zware crash slechts zo weinig schade tot gevolg zou hebben. Maar dat is het resultaat van de nieuwe wagens en de veiligheidsmaatregelen die de F1 oplegt".

"Hij herinnert zich alles. Hij herinnert zich dat hij bij het raken van het wiel van Trulli bijna 250 km/u reed. Hij herinnert zich alle ronden", preciseerde dokter Denis, die er nog wel aan toevoegde, dat de Pool "niet naar de naam van de winnaar heeft gevraagd".