JIM plant marathonuitzending voor Live Earth

Muziekzender JIM zendt Live Earth, het wereldwijde muziekinitiatief van Al Gore, op zaterdag 7 juli live uit. De marathonuitzending duurt zowat 22 uur en toont de optredens van de artiesten die in negen wereldsteden concerteren om de milieuproblematiek onder de aandacht te brengen.

Belga

In de JIM-studio zal er live overgeschakeld worden naar New York, Londen, Johannesburg, Rio de Janeiro, Shanghai, Tokio, Sydney, Hamburg en Istanboel. Artiesten als Madonna, Genesis, Bon Jovi, Kelly Clarkson en Red Hot Chili Peppers hebben al hun medewerking toegezegd.

JIM heeft al ervaring met het uitzenden van dergelijke evenementen. In 2005 liet de muziekzender de Vlaamse kijker meegenieten van Live 8 en ook de 0110-concerten van vorig jaar werden door JIM gecoverd.

De live-uitzending van Live Earth begint om 10 uur.

VRT-radionetten zenden delen concerten live uit

Ook de VRT schenkt op 7 juli ruime aandacht aan de Live Earth-concerten. De radionetten van de openbare omroep hebben de radio-uitzendrechten voor Vlaanderen bekomen. Ook op de televisienetten en op de nieuwssite (www.vrtnieuws.net) zijn er bijdragen over de concerten in negen wereldsteden.

Radio 1, Radio 2, Studio Brussel en Donna zullen meermaals naar een van de concertpodia overschakelen en delen van concerten live uitzenden. Radio 2 brengt op 30 juni ook een klimaatspecial van het programma "Zig zag".

In de nieuwsuitzendingen komt Live Earth ook uitgebreid aan bod. En Canvas programmeert op 8 juli de documentaire "The planet", een Zweeds filmproject van Johan Söderberg over de wereldwijde klimatologische onheilstijdingen.