Drie maanden rijverbod voor acteur Matthias Schoenaerts

Print
Acteur Matthias Schoenaerts, bekend van de films "Dennis van Rita" en "Any Way the Wind Blows", heeft van de Antwerpse politierechter drie maanden rijverbod en een boete van 2.750 euro gekregen. Hij had op 8 oktober 2006 een aanrijding veroorzaakt in Antwerpen en vervolgens vluchtmisdrijf gepleegd. Toen de politie hem tegenhield, legde hij een positieve ademtest af.
Zijn advocaat had de vrijspraak gepleit, omdat de acteur zich in een situatie van overmacht bevond. Schoenaerts had eerder op de avond een slag tegen het hoofd gekregen bij een twist in een discotheek in Gent. Hij was even buiten westen geweest.

"Mijn cliënt had zes pintjes gedronken en zou in die toestand nooit achter het stuur van zijn wagen hebben plaatsgenomen. Door die klap kon hij echter niet meer helder nadenken en heeft hij de verkeerde beslissing genomen", aldus meester Axel De Schampheleire.

De politierechter ging daar evenwel niet op in en legde de acteur een rijverbod en een boete op. Schoenaerts gaat in beroep tegen het vonnis.

.

Nu in het nieuws