Peter Van de Veire ook op tv

Print
Studio Brussel-belhamel Peter Van de Veire presenteert in het najaar op Eén het liedjesprogramma De Provcup. Het is géén einde van de radiocarrière van de ochtendblokker op de radio.
BR>
Peter Van de Veire zoekt met televisie eigenlijk een ’oude liefde’ op. Voorheen verdiende hij al sporen bij de regionale zender AVS, Ketnet en het geflopte politiek-satirische Canvasprogramma Verdeel en heers. En onlangs nog was hij een van de vedetten die zich lieten ontbloten voor de Laat-wat-zien-actie ten voordele van Kom op tegen kanker op Eén.

De immer enthousiaste Van de Veire is opgetogen over zijn nieuwe televisietoekomst, die zijn Stubru-ochtendshow overigens helemaal niet wegwist. En wat doet hij dan? Vanaf het najaar is hij het gezicht van De Provcup, waarin hij de vijf Vlaamse provincies muzikaal tegen elkaar opzet.

“Verwacht evenwel géén Grote Peter Van de Veire Avondtelevisieshow”, zegt hij. ”Het wordt een groot muzikaal televisiecadeau waarin ik in het beste geval de mooie, roze strik zal zijn. Aangezien ik een geboren onruststoker ben, heb ik enorm veel zin om de vijf Vlaamse provincies tegen elkaar te laten strijden. Als pakweg Steve Stevaert zijn Limburgers, in geval van winst, belooft om naakt chocolaatjes uit te delen op de grote markt van Hasselt, is het programma al voor een kwart geslaagd.”

Over de exacte inhoud mag Peter nog niks kwijt. Ook de uitzenddag, wellicht vrijdag, moet nog worden bepaald.

.

Nu in het nieuws