"Depressieve" prins Harry wil uit het leger

De Britse prins Harry denkt eraan zijn carrière als officier in het Britse leger stop te zetten nadat beslist werd dat hij niet ingezet kan worden in Irak. Dat schrijft de krant Daily Mail.

Belga

De 22-jarige prins vindt het een "vernedering" dat hij geweigerd werd voor dienst in Irak, zo zou hij volgens de krant aan vrienden hebben verteld. Een woordvoerder bevestigde vrijdag echter dat de prins "zijn carrière in het leger trouw blijft". Een andere bron in koninklijke kring zei echter dat het "aan hem is om te beslissen hoe lang hij in het leger wil blijven. Niemand zal druk op hem uitoefenen".

Volgens een anonieme bron in de krant "beseft Harry dat de situatie in Irak erg uitzonderlijk is, maar in zijn hart weet hij dat zijn weigering voor Irak de doodsteek betekende voor zijn militaire carrière".

De prins, derde in lijn voor de Britse troon, zou zich in de toekomst meer willen concentreren op humanitaire hulp en op de hulporganisatie Sentebale, die hij stichtte ter nagedachtenis van zijn moeder, de overleden prinses Diana en die zich bezig houdt met aids-wezen in Lesotho.

Harry traint momenteel met het regiment Blues and Royals in Canada, een voorbereiding op een mogelijke missie in Afghanistan. Volgens militaire bronnen is het vrij onwaarschijnlijk dat Harry in Afghanistan zal worden ingezet.

Nu in het nieuws