Zesentwintigste editie Jazz Middelheim pakt uit met grote namen

Van woensdag 15 tot en met zondag 19 augustus vormt het Antwerpse Park den Brandt weer het decor voor Jazz Middelheim. De organisatoren wisten voor deze 26ste editie van het enkele grote namen te strikken zoals Dianne Reeves en het Ornette Coleman Quartet.

Belga

Daarnaast is er ook plaats voor Belgisch talent als het Bert Joris Quartet en het Jef Neve Trio. Vaste waarde Toots Thielemans is vanzelfsprekend ook van de partij.

Jazz Middelheim opent op woensdag 15 augustus met een 'Vrouwendag Moederdag'. Daarbij wordt het vooral uitkijken naar het concert van de Amerikaanse jazzcoryfee Dianne Reeves. Op donderdag 16 augustus prijken onder meer MÔõk's Spirit feat. Misha Mengelberg en het Brussels Jazz Orchestra & Lee Konitz op de affiche.

Vrijdag 17 augustus staat in het teken van Toots Thielemans met om 21 uur de Toots' Birthday Party. Op zaterdag 18 augustus wordt het onder meer uitkijken naar het Eric Legnini Trio en Dez Mona. Op zondag 19 augustus spelen kleppers als het Jef Neve Trio, het Bert Joris Quartet en het Ornette Coleman Quartet de 'Grand Finale'.