Grootste expo over Da Vinci in basiliek Koekelberg

In de Basiliek van Koekelberg zal van 18 augustus 2007 tot 16 maart 2008 een grote tentoonstelling lopen over Leonardo Da Vinci. De expo is een initiatief van de vzw Europa 50 en de Europese Commissie naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het Verdrag van Rome.

Belga

Volgens de organisatoren wordt het de grootste tentoonstelling ooit over het leven en werk van Leonardo Da Vinci.

Leonardo da Vinci was een creatieve duizendpoot die de jongste jaren sterk in de belangstelling stond door het boek "De Da Vinci Code" van Dan Brown. De architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuur- en scheikundige, beeldhouwer, schrijver en schilder wordt echter ook vaak als het schoolvoorbeeld van het Europa-ideaal gezien.

De expo zal opgebouwd zijn rond vijf centrale thema's: Leonardo's leven, zijn schilderijen, zijn geschriften, zijn machines en tenslotte het innovatieve Europa, haar onderzoek en technologie. De tentoonstelling zal op een oppervlakte van 3.000 vierkante meter onder meer originele documenten, maquettes, codex en uitvindingen tonen die het resultaat zijn van Leonardo's wetenschappelijke onderzoeken.

De expo rond Da Vinci is het werk van de vzw Collections & Patrimoines die onder meer de tentoonstellingen "Ik was 20 jaar in '45" en "Made in Belgium" heeft opgezet.