Gents ijssculptuur siert buffet Rolling Stones

De Gentse artiest Frank De Conynck heeft op hun vraag een ijssculptuur gemaakt voor de Rolling Stones. Het gaat om een reuzenschelp die dinsdagavond het buffet van de Stones zal versieren naar aanleiding van hun concert in Werchter.

Belga

Het is de persoonlijk kok van de Rolling Stones die de ijssculptuur vorige week woensdag besteld heeft, zo meldt de ijsartiest.

Het kunstwerk, een grote schelp van ongeveer 1 meter lang op 50 cm breed op 25 cm diep, is vervaardigd uit een ijsblok dat 130 kilogram woog. "Het stuk zal zeker een vijftal uren staan voor het smelt. Wellicht zal de schelp gebruikt worden als schaal voor fruit of vis", meent Frank De Conynck.

Over de prijs die The Stones voor het ijs hebben betaald wil De Conynck niet veel kwijt. "Ik ben braaf geweest in mijn prijsstelling maar er is betaald wat ik gevraagd heb", lacht hij.

Volgens de ijskunstenaar kreeg de kok zijn coördinaten van een Brusselse ijsblokjesfabrikant, een andere klant van de Gentenaar.

Frank De Conynck maakte al grote sculpturen zoals een gigantische schildpad in Roemenië of een volledige bar uit ijs in het kasteel van Brasschaat.

Nu in het nieuws