Paris verruilt designerkleding voor boevenpak

Paris Hilton hult zich voorlopig alleen in oranje boevenkloffie. Ze heeft zich zondagavond bij een gevangenis in Los Angeles gemeld en zit nu haar straf van tenminste 23 dagen uit.

GPD

Haar doorgaans luxueuze luizenleventje speelt zich tijdelijk af in een cel met een stapelbed, een tafeltje, een wasbak, een toilet en een klein raampje. Ze mag dagelijks een uur 'recreëren' en moet haar avondmaaltijd in haar cel nuttigen.

De Hilton Hotel-erfgename werd in mei veroordeeld tot een celstraf, nadat ze in februari was gearresteerd wegens te snel en roekeloos rijden. Bij haar aanhouding bleek dat de peroxideblonde ster ondanks een ingetrokken rijbewijs de weg op was gegaan. Ze had een rijontzegging wegens een eerdere veroordeling voor rijden onder invloed.

Paris wijdde haar laatste dagen op vrije voeten aan haar grote hobby: feesten. Ze dook donderdag en vrijdag met zuslief Nicky Hilton en een grote aanhang feestgangers het nachtleven in en woonde zondag - slechts enkele uren voor ze zich naar de gevangenis begaf - de MTV Movie Awards bij.

Op de rode loper van de prijzenceremonie liet ze verslaggevers weten 'bang' te zijn voor haar celstraf, "maar ik probeer me sterk te houden", aldus Paris.

Ze zei de mogelijkheid te hebben gekregen tot een voorkeursbehandeling, maar deze te hebben afgeslagen. "Ik kon betalen om naar een bepaalde gevangenis te gaan, maar dat wilde ik niet. Ik ga mijn tijd volmaken en wel op de juiste manier. Ik gebruik dit als iets positiefs en wanneer ik uit de gevangenis kom, kan ik niet wachten om mijn nieuwe leven te starten en nog sterker te zijn dan ik nu al ben."

Nu in het nieuws