Schommelend lidmaatschap bij verbaasde omroep BNN

De Grote Donorshow van vrijdag heeft de Nederlandse omroep BNN 190 leden gekost. Tegelijkertijd hebben zich sinds vrijdagochtend 650 nieuwe leden gemeld, onder wie enkelen die eerder in de week juist hadden opgezegd.

Belga

Bij de medewerkers van BNN, die zelf ook niet wisten dat de show in scène was gezet, heerste maandag nog veel verbazing. "We lopen hier nog een beetje verdwaasd rond", aldus een woordvoerster. "Al vonden we de actie uiteindelijk allemaal wel typisch BNN". Per e-mail zijn bij de omroep 750 reacties binnengekomen, overwegend positief.

Ook de aanvragen voor een donorformulier stromen binnen. Bij het donorregister zijn ruim 30.000 formulieren gedownload en bij het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) ongeveer zesduizend. Het donorregister zegt bovendien nog zowat 1.650 aanvragen via e-mail te hebben ontvangen.

Het aantal opgevraagde formulieren zegt nog niets over het aantal nieuwe donoren. De ingevulde aanvragen moeten binnen zes weken worden teruggestuurd. Daarom kan het nog zeker anderhalve maand duren voor het duidelijk is hoeveel nieuwe donoren de actie van BNN heeft opgeleverd.

Nu in het nieuws