Borat en Pirates of the Caribbean grote winnaars MTV Movie Awards

"Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" werd zondag gehuldigd met de prijs voor beste film tijdens de MTV Movie Awards in Los Angeles. Acteur Johnny Depp mocht voor zijn vertolking van kapitein Jack Sparrow het beeldje voor beste acteerprestatie naar huis nemen.

Belga

De prijs voor beste komische vertolking ging naar de Britse acteur Sacha Baron Cohen. De eer viel Cohen te beurt voor zijn rol van Borat in "Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan".

Cohen mocht eveneens de prijs voor beste kus in ontvangst nemen voor zijn smakkerd met Will Ferrel in "Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby". De twee komische acteurs accepteerden de prijs door de kusscène nogmaals over te doen voor een livepubliek. Het Griekse epos "300" was genomineerd in vijf categorieën, maar kon enkel de nominatie voor beste gevecht verzilveren. De Schotse acteur Gerard Butler mocht die prijs in ontvangst nemen.

Jack Nicholson werd genoemd als beste schurk in "The Departed" en de komiek Mike Myers kreeg de MTV Generation Award voor zijn totale carrière.

De zestiende editie van de awardshow werd gepresenteerd door actrice Sarah Silverman. Cameron Diaz, Victoria Beckham, Bruce Willis en nog vele andere sterren kwamen de prijzen weggeven en er vonden onder meer optredens plaats van Amy Winehouse, Rihanna en Jay-Z. De blonde hotelerfgename Paris Hilton, eveneens van de partij in het publiek, was het onderwerp van vele grapjes van presentatoren. Hilton wordt op 5 juni aan de gevangenisdeuren in Los Angeles verwacht voor een celstraf van 28 dagen.

Volgens de internetsite TMZ.com is zij niettemin reeds binnengegaan om paparazzi aan de gevangenispoort te misleiden.

Nu in het nieuws