Ontdekking van SM-speeltje eindigt in ziekenhuis

Het boek met bizarre verhalen van de EHBO-afdeling heeft er een nieuw hoofdstuk bij. Hoofdrollen in dit verhaal zijn weggelegd voor een tiener op seksuele ontdekkingstocht, een paar bijzondere handboeien en een koelbloedige Venlose slotenspecialist.

GPD

Het komt niet elke dag voor, maar zo af en toe moet slotenspecialist Leon Bartels uit het Nederlandse Venlo uitrukken naar de EHBO-afdeling van het Venlose ziekenhuis. Zo rinkelde afgelopen dinsdagavond rond de klok van half negen bij hem de telefoon. "Of ik naar het ziekenhuis wilde komen. Op de EHBO-afdeling zat iemand van wie ze de duimhandboeien niet meer loskregen", zegt Bartels. "Duimhandboeien? Daar had ik nog nooit van gehoord, maar goed. Gewapend met tangen en slijpmachine toch maar richting ziekenhuis getrokken."

Wat Bartels daar zag, overtrof zijn stoutste verwachtingen. Daar zat een Venlose tiener die net terug was van een seksuele ontdekkingstocht. "Lag daar een jongen van een jaar of vijftien met een handdoek over zijn edele delen. Bleek dat die een paar duimhandboeien om zijn eikel had geklemd en de sleutels was verloren."

Politieagenten hadden tevergeefs gezocht naar een passende sleutel om de boeien open te krijgen. Nu was het de beurt aan Bartels. "Een tang was geen optie, dus moest ik de boeien eraf slijpen. Erg rot trouwens voor die jongen. Ik was al de zoveelste die kwam kijken hoe we die dingen eraf moesten krijgen."

Maar er waren meer hindernissen. "Toen ik met de slijptol aan de slag ging, werd het ijzer al snel enorm heet. Een pijnlijke ervaring dus. Halverwege hebben we moeten stoppen om alles met water af te koelen."

Uiteindelijk kon de jongen van zijn speeltje worden bevrijd. "Bij thuiskomt ben ik toch maar eens op internet gaan zoeken", zegt Bartels. "Zo'n setje duimhandboeien heb je al voor 12,50 euro." Geen geld dus voor zoveel plezier.