Lesbische vrouwen veroordeeld tot 11 jaar cel wegens aanval op man

Print
In New York zijn vrijdag vier lesbische vrouwen veroordeeld tot celstraffen variërend van 3,5 tot 11 jaar. De vrouwen waren op de vuist gegaan met een heteroseksuele man, nadat die seksistische opmerkingen had gemaakt en had geprobeerd een van hen te versieren.
"De man mag dan al domme, kwetsende woorden in de mond hebben genomen, maar dat is nog geen reden om hem zo toe te takelen", sprak de rechter de vier meisjes toe. De 29-jarige filmmaker liep een leverscheur op, maagproblemen en heel wat krab- en snijwonden.

De zwaarste celstraf was voor een 19-jarige jongedame, die de man te lijf ging met een mes. Ze probeerde op te werpen dat ze het wapen alleen wilde gebruiken om zichzelf te verdedigen, maar dat liet rechter Edward McLaughlin Siberisch koud. De vechtpartij werd op band opgenomen. Daarop is te zien hoe het meisje tot vier keer toe met het mes zwaait.

De vier vrouwen zijn tussen 19 en 25 jaar oud. Ze barstten alle vier in snikken uit toen ze het vonnis hoorden. Eentje van hen zei: "Maar ik ben toch geen slecht meisje".

Het gevecht vond deze zomer plaats toen de vrouwen (oorspronkelijk zeven) het DVD-kraampje van de man voorbijliepen. "De man riep ons luid en agressief na toen we wegwandelden", meldde een van de vrouwen. "Hij zei dat hij wel hetero's van ons kon maken als hij de kans kreeg om met ons een nummertje te maken", vertelde ze de rechter.

Drie van de zeven vrouwen mengden zich niet in het gevecht. Zij werden veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk

.

Nu in het nieuws