Miss Spanje is volgend jaar misschien een transseksueel

De organisatoren van de Miss Spanje-verkiezing hebben beslist om vanaf dit jaar ook transseksuelen en moeders toe te laten tot de wedstrijd. Er bestond al enige tijd commotie over de uitsluiting van een kandidate met een kind van drie.

"Vanaf volgend jaar mogen ook ouders en transseksuelen zich inschrijven", verklaren de organisatoren. "Dat geldt zowel voor de Miss- als de Mister-verkiezing."

In februari veroorzaakte de uitsluiting van Angela Bustillo opschudding in Spanje. Miss Cantabria had een kind van drie en dat is in strijd met het wedstrijdreglement. De regels waren omstreden omdat ze wel toelieten dat vaders deelnemen aan de verkiezing, maar zwangere vrouwen en moeders werden de facto uitgesloten."

In maart werd in Spanje een wet gestemd die transseksuelen toelaat het geslacht op hun identiteitskaart te veranderen zonder dat daar een operatie aan vooraf gaat.

"Het spreekt echter voor zich dat de kandidaten de fysieke kenmerken van hun geslacht vertonen vooraleer ze kunnen deelnemen", voegen de organisatoren er voor de zekerheid aan toe.

Nu in het nieuws