Spreek ik met meneer Batman?

Print
België kent maar liefst 469.791 verschillende familienamen, maar 186.226 daarvan komen maar één keer voor.
BR> De Directie Statistiek van de FOD Economie heeft ze allemaal op een rijtje gezet. Daarbij mag al eens gelachen worden.

Het grootste aantal familienamen begint met een ‘M’ of met een ‘B’, een minderheid met een ‘X’:Xayavongkeo, Xazhipablidou, Xenochristou en Xypolitakos.

In Nederland klinken familienamen als Schildwacht en Schaapherder vertrouwd in de oren, maar in België komen Slijm, Slagboom, Stillo en Bic toch wel vreemd over.

Of wat dacht u van Smoor, Sucker en Stom? Misschien beter dan Soep, Papier of Panda. Om nog niet te spreken over de families Pâté, Beffers, Bastard en Papa.

Je zult maar kwajongens van zonen hebben die Doetjes heten of een verlegen, obese dochter die de naam Spring in ‘t Veld draagt of een opa die als Batman door het leven gaat. Al is dat misschien nog altijd beter dan Poep, Schuddemat, Strumph (smurf) of Braamhaar.

Maar er zijn ook heel bijzondere namen. De familie Skrt bijvoorbeeld en mevrouw Athoba-The-Asombongonga en mijnheer Madonado Slootjes. Al zullen zij hun naam misschien wel verkiezen boven de familienaam Billeke Villalobos of Spin. Grinwis Plaat Stultjes lijkt recht uit Harry Potter te komen

.

Nu in het nieuws