Anglicaanse Kerk valt Sony aan omtrent videospel

De Anglicaanse Kerk heeft met gerechtelijke acties gedreigd tegen Sony nadat dit bedrijf de kathedraal van Manchester als setting gebruikte in een uiterst gewelddadig computerspel. Dat laat de Britse televisiezender Channel 4 weten. Ondertussen hebben de religieuze leiders en de afgevaardigden van Sony elkaar ontmoet om over de kwestie te spreken.

Belga

De religieuze leiders beschuldigen Sony ervan de kathedraal van Manchester te ontheiligen. In het spel "Resistance: Fall of Man", beschikbaar op Playstation 3, worden honderden mensen gedood in een extreem bloedig vuurgevecht in deze kathedraal. Er werden al een miljoen exemplaren werden van het spel verkocht.

Volgens de Kerk heeft Sony nooit de toelating gevraagd om foto's van de kathedraal te gebruiken. De Kerk vraagt dan ook excuses en wil dat het spel uit de winkelrekken gehaald wordt, anders worden gerechtelijke stappen overwogen. Voorts vraagt de kerk ook "een aanzienlijke gift" van de winsten van het spel dat gebruikt kan worden voor haar werk met jongeren.

De bisschop van Manchester, Nigel McCulloch, stelde ook dat het onverantwoord is van Sony om Manchester uit te kiezen en er de dood van tientallen "virtuele" mensen aan te moedigen. In Manchester werden al talrijke jongeren gedood met een vuurwapen.

Na de ontmoeting met de religieuze leiders, zei een woordvoerder van Sony dat het spel "entertainment is en niet gebaseerd is op de realiteit".