Mohammed tweede populairste voornaam in Groot-Brittannië

Na Jack is Mohammed nu al de meest gebruikte voornaam in Groot-Brittannië. Mogelijk is het tegen het einde van het jaar zelfs de populairste voornaam, zo heeft de krant The Times woensdag op gezag van regeringsdata gemeld.

Belga

Volgens lijsten van het Britse Instituut voor Statistiek is Mohammed de 23ste meest gegeven naam aan borelingen. Maar indien men de veertien verschillende schrijfwijzen van die naam bijeentelt, staat hij op de tweede plaats.

Onder de verschillende spellingen is de voornaam in 2006 toegekend aan 5.991 pasgeborenen, tegen 6.928 keer Jack. Thomas komt met 5.921 keer op de derde plaats, gevolgd door Joshua (5.808) en Oliver (5.208).

Specialisten schrijven een en ander toe aan het toenemend aantal moslimgezinnen en hun wil om hun kind de voornaam van de profeet te geven.

Indien de toename (12 procent in 2006) aanhoudt, voert Mohammed tegen het einde van het jaar de voornamenlijst aan, aldus de Times. In het Verenigd Koninkrijk wonen 1,56 miljoen moslims, of drie procent van de hele bevolking.