Arnold schwarzenegger in opspraak door verboden Cubaanse sigaar

Arnold Schwarzenegger is in Amerika opspraak geraakt, nadat een Canadese krant meldde dat de voormalig bodybuilder en acteur, thans gouverneur van Californië, gedurende zijn verblijf in Canada een Cubaanse sigaar heeft aangeschaft.

GPD

En dat terwijl het voor Amerikaanse burgers verboden is om, waar ook ter de wereld, Cubaanse sigaren te kopen.

Volgens de krant Ottawa Citizen maakte sigarenliefhebber Arnold vorige week, op zijn weg naar het vliegveld van Ottawa, een kleine omweg met zijn autocolonne. Hij reed naar een hotel en kocht in een hotelwinkel een Cuban Partagas-sigaar. De rekening van bijna vijftien dollar werd betaald door een medewerker van Arnold.

Televisiezender Fox nam contact op met Arnolds woordvoerders. Zij konden niet bevestigen of ontkennen dat de gouverneur, die in Canada was voor een handelsmissie, een illegale sigaar had gerookt. "We kunnen nu niet meer nagaan of het een verboden sigaar is geweest, omdat hij hem heeft opgerookt", aldus woordvoerder Aaron McLear.

De VS voeren een handelsembargo tegen Cuba en de Amerikaanse wet stelt dat burgers die de handelswet overtreden tot een jaar cel of tot een boete veroordeeld kunnen worden. Het is niet duidelijk of er ooit een Amerikaan veroordeeld is voor het roken van Cubaanse sigaar in het buitenland. Sigaren van Cubaanse makelij worden legaal in Canada geïmporteerd.

Hoewel de gouverneur bekend staat om zijn voorkeur voor de prijzige rokertjes van het Amerikaanse merk Daniel Marshall, liet hij eerder aan het magazine Cigar Aficionado weten niet vies te zijn van Cohibas en Montecristo's - beiden Cubaanse sigarenmerken.

Nu in het nieuws