Wie het laatst lacht...

Een terdoodveroordeelde in de Amerikaanse staat Texas is van plan lachend het leven te laten. Daarom is de man, Patrick Knight, nu druk in de weer om moppen te verzamelen om de grappigste daarvan als laatste woorden voor te dragen als hij op 26 juni terechtgesteld wordt.

AP Ned

Inmiddels zijn al 250 moppen via e-mail naar hem toegezonden of op zijn website geplaatst. "Vooral advocatenmoppen zijn in trek", aldus Knight. "Maar sommige zijn nogal schuin." De 39-jarige is van plan om de mop netjes te houden, "maar een beetje op het randje zou wel mooi zijn", voegde hij eraan toe.

Knight is ter dood veroordeeld voor het neerschieten van zijn twee buren zestien jaar geleden. Hij gaf toe dat er niets grappigs is aan zijn executie en zei dat hij de familie van zijn slachtoffers niet wil beledigen. "Ik weet dat ik niet onschuldig ben", zei Knight, "Ze denken dat ze me doodmaken. Ze denken dat ze me straffen. Maar ze hebben me al gestraft. Ik ben al zestien jaar lang gestraft. Ze laten me juist vrij."

Dit jaar zijn al veertien mensen in Texas geëxecuteerd. Voor juni staan nog vijf executies gepland, waarvan die van Knight de laatste is. Daarmee komt het totale aantal executies in de eerste helft van 2007 in de buurt van het schema van het recordjaar 2000, toen in totaal veertig mensen terechtgesteld werden.

Voor de tweede helft van het jaar staan in Texas opnieuw ten minste tien executies op de agenda.

Nu in het nieuws